Only in Dutch

Roland Holst Huis – Bergen (18)

Vandaag heb ik last van een piepende deur. Of ik moet zeggen: was het maar een piepende deur. Het geluid schrikt mij iedere paar minuten op en het klinkt alsof er een deur op een kier staat waar de wind mee speelt. Maar er staat geen deur op een kier. De gangkast: gesloten. De toiletdeur: dicht. De deur naar de huiskamer: met een stoel gebarricadeerd. Wat maakt dan toch dat piepende geluid?
Ben jij het misschien, Jany? Ben je je jaloers dat ik al dagen in Oogststeen van Hester Knibbe aan het lezen ben en jouw gedichten  heb geparkeerd? Wil je me eraan herinneren dat ik in jouw huis logeer? Goed, ik beloof je dat ik je vanavond weer mee naar bed neem.
In Parijs hebben mijn man en ik Oscar in huis. Zo noemen we het geluid dat klinkt alsof er boven iemand over het parket loopt. Het geluid is aan zijn naam gekomen omdat ik eens in een biografie las dat Oscar Wilde oorspronkelijk op het cimetière van Bagneux was begraven (zijn botten zijn daarna verhuisd naar Père Lachaise) en ik wist dat ons atelier op een oude begraafplaats is gebouwd en aan een straat ligt die vroeger Rue de Bagneux heette.
Oscar en Jany; wat zouden jullie van elkaar gevonden hebben?

P.S. De reacties op mijn stukjes zijn met grote vertraging verschenen – excuses hiervoor – ik moet het account vaker controleren. In ieder geval, bedankt voor jullie woorden!