Only in Dutch

Roland Holst Huis – Bergen (11)

In de middag rinkelde de huistelefoon en aarzelend nam ik op – het zou hoogstwaarschijnlijk niet voor mij zijn. Aan de lijn was een uiterst beleefde dame die vroeg of meneer Abrahams misschien deze maand in het huisje verbleef. Zij had namelijk gelezen dat hij in Bergen was en wilde hem aanbieden haar atelier te komen bezichtigen.
Ik moest haar teleurstellen; ik verbleef in het huisje en er was geen meneer te bekennen. En nee, ik wist evenmin waar hij dan wel logeerde. De dame was niet uit het veld geslagen. ‘Ik vind hem op een andere manier,’ zei ze zelfverzekerd en we namen afscheid.
Nog geen minuut later las ik een e-mail van mijn moeder waarin ze mij attendeerde op het feit dat een van haar favoriete columnisten in het NRC over Bergen schrijft. De optelsom was snel gemaakt. Ik hoop dat de dame, die wellicht in het voormalige huis van Charley Toorop woont, hem te pakken krijgt – helaas heb ik haar naam en nummer niet genoteerd.

Voor wie interesse heeft, de columns van Frits Abrahams zijn op de pagina’s van het NRC te lezen.

En een tip voor meneer Abrahams zelf – in Bergen aan de Zee Noord ligt een heel aardig terras voor jong en oud, met goede bediening, houten stoelen, lekkere broodjes en uitzicht op zee:  sbnoord.nl

One Comment