Only in Dutch

Leven boven kunst

We waren er helemaal klaar voor; hadden de applicatie gedownload, de parcours bekeken en onze lekkerste wandelschoenen aangetrokken. Nuit Blanche in Parijs. Dat we die nacht een vriend te logeren kregen, was geen enkel probleem: hij hield van exposities  en had maar een paar uur slaap per nacht nodig. Gedrieën zouden we door de stad zwerven en ons tegoed doen aan video-installaties en optredens.

Maar tijdens het diner op een terras in de buurt raakten we verwikkeld in een gesprek over dromen en ambities, spijt en teleurstellingen, toevalsgeluk en pechmomenten. We vergeleken overtuigingen en filosofieën en gaven elkaar advies. En hoe meer we spraken, hoe moeilijker het werd ons van dit levensgesprek los te maken. Rond twee uur in de morgen zagen we ons geconfronteerd met een dilemma: leven of kunst? Unaniem kozen we voor het leven.

One Comment

  • Marc

    Kunst was het einde en het begin. Om kunst gingen jullie aan de wandel. Van of door de kunst belandden jullie in het leven. Het leven werd weer kunst, je stukje.