Only in Dutch

De nieuwe roman (1): De uitgever

Sommige intimi weten het al een poosje, maar voor de meesten is het nieuws: mijn volgende roman zal bij een andere uitgever gepubliceerd worden: Uitgeverij De Geus.
Mijn eerste twee romans zijn bij Balans verschenen, maar omdat zij zich in de toekomst alleen op non-fictie richten, ben ik in mei op zoek gegaan naar een nieuwe uitgever. En op 14 augustus kwam die nieuwe uitgever in de persoon van Sander van Vlerken naar Parijs om mij het contract te laten tekenen en om ideeën uit te wisselen. Het was een zeer geslaagde dag die met nuchtere discussies begon en eindigde (voor mij in ieder geval) in een wolk van alcohol – een wolk die mij de volgende dag geen hoofdpijn bezorgde, maar juist vleugels gaf: ik ben in goede handen bij De Geus.
Mijn nieuwe roman met de werktitel Salto Mortale zal hoogst waarschijnlijk in augustus 2009 gepresenteerd worden. Wat later dan ik had gehoopt, maar ik hoef me nu in ieder geval niet te haasten met een nieuwe versie. Als ik zou willen, kan ik nog tot eind september vakantie vieren en op huwelijksreis gaan…. Maar natuurlijk wil ik dat niet, want schrijven is mijn leven. Sinds vrijdag zit ik in herschrijfmode: ik droom van mijn personages, test stukken dialoog op mijn aanstaande uit en ren zonder stoppen rondjes in het park om de inspiratie te laten stromen. Salto Mortale – ik ben als nobele schrijfslaaf weer geheel van jou.


De verplichte poseerfoto


Het tekenen


En de champagne die met kracht geopend moest worden.

2 Comments

  • Randy

    Gefeliciteerd met je nieuwe contract! Jammer dat het nog zo lang duurt voor de nieuwe roman uitkomt, ik ben er ontzettend benieuwd naar. Dan zal ik in de tussentijd maar de vorige twee herlezen, ook geen straf ;)