Only in Dutch

Detective (5)

Het zou de titel van een absurd verhaal kunnen zijn: schrijver allergisch voor notitieboekje. Maar het is de waarheid. Het verbannen van mijn leren jas heeft een belangrijke agressor uit mijn leven verwijderd, maar ik bleef plekjes op mijn polsen houden. Hoe stom kun je zijn, vraag ik me wel eens af – pas na een week had ik door, dat mijn geliefde moleskin bedekt is met zwart leer. Een schrijver die allergisch is voor haar eigen opschrijfboekje. Het moet niet gekker worden bij ons thuis. D is als muzikant en producer namelijk al twee maanden doof aan een oor. Het is alsof we in Hollywood Ending zijn beland. Life is stranger than fiction. Wat wil het universum ons vertellen?

2 Comments

 • Hagar

  Ineens schalt het liedje van Mika door mijn hoofd: “Relax, take it ea-ea-sy”
  Het werk werkt even niet. Universum zegt: vakantie?

 • Claire Polders

  Vakantie?
  En wie gaat al die boeken, verhalen en scenario’s dan schrijven die in mijn hoofd zitten en me dag en nacht bezig houden? Ze moeten verteld worden en opgeschreven. Allergie of niet. Als ik ze niet uit mijn hoofd krijg, knap ik uit elkaar.
  Maar schrijven op een strand kan ook – dus wie weet gaan D. en ik binnenkort toch eens naar de zon. Een beetje ontspannen kan geen kwaad.