Only in Dutch

Roman ‘De verdwijning van Eva Zomers’

omslagEvaZomers

Over liefde, inspiratie en de kracht van de verbeelding

“ ’s Nachts bezoekt Lucien me. Hij fluistert en ik houd mijn adem in. Wat zegt hij? Sienna, verbrande sienna. Dat weet ik toch, Lucien, dat is geen geheim. Wat ik al weet kan mij niet helpen. Denk ik.”

De jonge vrouw Marga werkt in Parijs aan de biografie van de Vlaamse schrijfster Eva Zomers, die in 1968 op geheimzinnige wijze verdween. De eenzame oude kunstenaar Lucien schildert steeds opnieuw hetzelfde Italiaanse echtpaar.
Marga en Lucien zijn eerst buren van elkaar, maar worden vrienden nadat zij hun oorspronkelijke antipathie hebben overwonnen. Ondanks de grote verschillen in leeftijd en achtergrond hebben ze veel met elkaar gemeen en uiteindelijk raken ze zelfs van elkaar in de ban.
In deze beeldrijke roman worden verschillende verhaallijnen op verrassende wijze met elkaar verbonden en de mysteries, die de personages voortstuwen, worden geleidelijk ontrafeld.

Uitgeverij Balans – ISBN 9050188001

Pers // Lezersreacties // Gastenboek // Boekomslag

De boekpresentatie van deze roman vond plaats op 12 oktober 2006 in boekhandel Athenaeum. Na een korte speech van Maarten Asscher, werd het eerste exemplaar in ontvangst genomen door Wende Snijders