On Life

Praag (1)

Parijs verruild voor Praag. D. werkt drie dagen met het Tsjechisch Filharmonisch Orkest in het Rudolfinum en ik maak daar een korte documentaire van in woord en beeld. Het team van Hans Zimmer heeft in LA de stukken geschreven, die het strijkorkest nu zal uitvoeren. De opnames beginnen morgen.
Gisteren de oude stad en de Joodse buurt verkend. (Een fotoreportage volgt als ik terug in Parijs ben.) In 1992 heb ik Praag al eens eerder bezocht, maar behalve Karlovy Most (De beroemde Karelsbrug) en het oude stadsplein herken ik niets. Een meisje van zestien kijkt blijkbaar heel anders naar een stad dan ik nu doe. Het is een wonderbaarlijk mooie en indrukwekkende stad, waar ik graag langer zou verblijven dan een paar dagen. Praag wil ik proeven en voelen, ik wil er door aangeraakt worden. Als toerist kan ik er alleen vluchtig doorheen zwemmen.
De stad is behalve klassiek en vol geschiedenis ook trendy, jong en bruisend. We logeren in een van de weinige moderne hotels in de stad, Josef , dat ondanks zijn korte levensduur al een hele geschiedenis heeft. Het hotel is namelijk gastheer van het Praagse schrijversfestival waardoor o.a. Amos Oz, Yann Martel, Michel Houellebecq en Jorge Semprun hier logeerden. Op dit moment zitten ook de Dandy Warhols in de met wifi gezegende lobby. Zij treden vanavond op en ik vraag me af hoe lief ik moet glimlachen om straks uitgenodigd te worden voor het concert.

3 Comments

 • Bart Fievez

  Dandy Warhols wel in support van…. Als je nog uitgenodigd bent, ben ik wel benieuwd naar je mening over de main act. ;) Zaterdag op Pukkelpop. Kan niet wachten… NIN NIN NIN. :D
  Moet ook nog een keer naar Praag. Zal dat eens wat hoger op mijn to do list zetten.

 • Claire Polders

  Dat The Stones er ook waren, hoorden we die avond pas. Dat had de manager van het hotel ons niet gezegd, want zij logeerden niet in Josef.
  Geen tickets gekregen – moet toch op mijn lach gaan oefenen.

 • Bart Fievez

  Verklaar relatie tussen ‘The Stones’ en ‘Nine Inch Nails’ (NIN) Ik snap het niet. :) Maar dus geen NIN voor jou. Jammer had het wel grappig gevonden om te horen wat je live van ze vond. Groet!