On Life

Er valt heel wat te leren op het postkantoor.

Sinds kort hebben de postkantoren in mijn quartier in Parijs grote platte schermen waarop mini documentaires worden afgespeeld. In de rij, die altijd lang is, hoef je niet meer van verveling je goede humeur te verliezen.
Vandaag ging het over het aardbeien plukken in Denemarken. Een vertegenwoordiger kwam in beeld en legde zijn programma uit. ‘Denen zoeken altijd vakantiewerk, maar willen geen aardbeien plukken, dat vinden ze stom. Zij gaan liever naar Frankrijk voor de druivenoogst. Dus toen dacht ik: misschien willen de Fransen juist naar Denemarken komen om onze aardbeien te plukken.’
Het uitwisselingsprogramma is nog niet echt succesvol, want anders dan de Noord-Europeanen, nemen de Zuid-Europeanen hun vakantie erg serieus. Ze willen vooral niet werken.

4 Comments

 • ReneS

  Je me tais !

  als je denkt dat naar het buitenland gaan en in een internationale omgeving gaat werken goed is om de hokjes in je geest te doorbreken, kan ik je zeggen: er komen alleen maar meer bij, soms op het racistische af…. (en ja, uiteraard schaam ik me er voor)

 • erik

  ReneS: ik weet wel wat een fransman op jouw opmerking zou zeggen… (eux? mais ils ne travaillent jamais, ces faineants!)

 • ReneS

  Met een filosoof weet je het nooit. Mijn reactie was gewoon de eerste ingeving na het lezen van het stukje, ik had niet echt aan duiding gedaan….