Author Events

22 juli 2007

Zomerlezen

Op 22 juli treed ik op in de nieuwe openbare bibliotheek van Amsterdam samen met Susan Smit, Karin Giphart en Marion Pauw. Het exacte programma is nog niet bekend.

Omdat ik het erg leuk vind hiervoor gevraagd te zijn, ging ik via google enthousiast op zoek naar informatie voor op mijn site. Het is wellicht riskant me hier kritisch over uit te laten, maar ik las met verbazing deze aankondiging .

Het is blijkbaar belangrijk dat ik op een blauwe maandag voor een beginnende fotograaf als model heb gewerkt (Ik geef toe: het stond ergens op mijn website, maar niet erg prominent). Studies doen er opeens niet meer toe, terwijl die van de andere schrijvers juist wel worden genoemd. Ook heet het schrijven van romans tegenwoordig ‘schrijfwerk van boeken’. Verder heb ik er iets op tegen dat ik ‘ontwerper deed’.
Als ik meer paranoïde was, zou ik denken dat iemand niet erg op me gesteld is en een zo ongunstig mogelijk regeltje heeft willen schrijven. Maar wie de tekstjes over de andere auteurs leest, begrijpt dat het niet persoonlijk is bedoeld. Een aankondiging voor een literaire middag op de website van een bibliotheek zou volgens mij iets nauwkeuriger geformuleerd mogen worden.

8 Comments

 • Merel

  Echt genant! Er klopt qua stijl ook niets van die aankondiging. ‘Modelwerk’? Dat is echt iets anders dan ‘modellenwerk’. Nounou. En Susan Smit wilde weten ‘hoe dat wereldje nou echt was’ en ging daarom een studie volgen? Welke stagiair van de Bakkersopleiding heeft dat geschreven?

 • gerb

  Merel, dat was een student van de Gerbrand Bakker Opleiding. Over het algemeen heb ik het afgelopen jaar gemerkt dat je maar beter ver uit de buurt van bibliotheken kunt blijven. Op de een of andere manier gaat er ALTIJD iets fout. Ze willen wel, en hebben de beste bedoelingen, maar door hun zenuwen (?) of regelneefneigingen verzanden de lezingen in rare toestanden. En teksten schrijven, nou ja, zie hierboven…

 • sakatchewan

  Een wel heel slecht geschreven aankondiging, zeg! Zou het ook echt niet persoonlijk opvatten, het lijkt geschreven door een twaalfjarige.

 • Luc Brandt

  Gelijk heeft u. Wat een knullige aankondiging. U verdient meer dan dat. Uw filosofische achtergrond zette mij in elk geval aan om uw tweede boek tot mij te nemen.

  Een aanzet waarvan ik tot op de dag van vandaag geen spijt gehad heb.

 • Claire

  Bedankt voor de reacties. Ik was bang voor ‘je moet niet zo zeuren Claire’, maar ik ben blij te merken dat ik in dit geval wel mag zeuren.

  Of slaat die laatste opmerking van Jan op mijn stukje? Of op de vraag wie Guus is?
  Goed, ik zeur er wel over, maar maak me er niet druk over.

  Guus = Guus Bauer, o.a. schrijver, uitgever, radio-man en drummer.