Uncategorized

Live from Malibu

Vanmorgen werden we gewekt door brandweersirenes en helicopters. Rond 4 uur in de morgen was er een brand uitgebroken, ongeveer 10 kilometer hier vandaan. De hele nacht was er een sterke wind – we hoorden de takken tegen de ruiten slaan – en die wind heeft het vuur aangewakkerd. De artiest en ik zagen de enorme rookwolken toen we de heuvel afreden om boodschappen te doen en in de winkel werd het nieuws omgeroepen: Malibu burns again. We reden snel terug naar huis (natuurlijk hadden we allebei onze mobiele telefoon vergeten mee te nemen) om D en M te waarschuwen – nieuws verkrijgen we nu alleen via internet, want de kabeltv werkt niet meer. Buren raadden ons aan een noodkoffertje te pakken met paspoort, computers en papieren – als de wind aanwakkert, is de kans groot dat onze heuvel ook geevacueerd moet worden.
Buiten vliegen de blusvliegtuigen af en aan – over de vallei ligt een rooktapijt. En juist op dit moment landen twee vrienden uit Parijs in LAX. Moeten we hen hier naartoe laten komen? In het geval we weg moeten, passen we niet met 6 mensen in een auto en ik betwijfel of een taxi chauffeur nu de heuvels van Malibu oprijdt om hen hier af te zetten.
De telefoon rinkelt voortdurend – iedereen is ongerust. Het is op het nieuws geweest in Europa en natuurlijk hier op CNN.

Maar ik zit toch nog rustig achter mijn computer te schrijven en beneden in de studio wordt ook gewerkt. De backups staan klaar bij de deur – just in case – en ondertussen gaat het leven door. Nee, ik denk niet dat ik permanent in Malibu zou willen wonen.