Only in Dutch

Hondsnieuwsgierig

Eeuwige kermis slaapt op een houten nachtkastje van een veertiger naast zijn leesbril en een glas lauwe thee. Eeuwige kermis zit klem tussen De Volkskrant en een werkdossier in de leren tas van een forens. Eeuwige kermis rust beduimeld en bekruimeld op de bank naast een half leeggegeten pak spritsen. Eeuwige kermis ligt ongeduldig, in afwachting van een file, op de stoel naast de bestuurder van een vrachtwagen. Eeuwige kermis vertoeft dromerig tussen de donzen veren van een kussen.

Zo ongeveer stel ik me mijn roman voor, in huiskamers en treinen, in bedden en onderweg. Ik durf me geen voorstelling te maken van wat er omgaat in de mensen die hem lezen. Hondsnieuwsgierig ben ik wel.  Er zit dus niets anders op dan zo stoïcijns mogelijk aan mijn volgende roman DT werken.

3 Comments

 • ReneS

  Volgens mij ligt mijn exemplaar ergens in een hoek van een magazijn voor de nooduitgang tussen Nederland en Frankrijk in een donkere grote doos waarvan het trackings- en tracingsetiket van is afgevallen….

 • Annie van Gansewinkel

  Dag Claire,

  bij mij ligt ‘Eeuwige kermis’ nog ongekreukt en ongeëzelsoord op de stapel ‘to read’. Maar wel bovenop. Dus eerdaags…, ik verheug me erop.
  Succes met (toch min of meer onverstoorbaar doorwerken aan) je nieuwe boek.

  Hartelijke groet,

  Annie

 • Claire Polders

  @Rene ik vrees dat je gelijk hebt! Sinds TNT zijn pakjes niet meer door La Poste laat bezorgen maar door derderangs bedrijfjes, verdwijnen er met regelmaat hele verzendingen – waar blijven ze?

  @Annie ik probeer me de stapel voor te stellen – ‘Eeuwige kermis’ ligt daar vast lekkerder dan in het grensmagazijn.