Uncategorized

Het mysterie van de eenentwintigste tand (Los Angeles)

Gisteren, tijdens de derde hap van mijn lunch, beet ik op een steentje in mijn linzensalade en brak er een stuk van mijn kies af. Als dit in een restaurant was gebeurd, had ik in een klap rijk kunnen zijn, want de advocaat, die schuin achter me zou hebben gezeten, zou me zijn kaartje hebben gegeven en zou het bedrijf hebben vervolgd. Maar ik had de linzensalade zelf gemaakt en kon alleen boos zijn op het feit dat stenen niet in water oplossen.
Ik duwde mijn tong tegen de plaats van het onheil en voelde een driehoekig gat en een zeer gevoelige zenuw. Gelukkig waren er op dat moment twee muzikanten uit LA aanwezig die me hun tandarts aanbevolen en nog geen anderhalf uur ( en een lange file) later zat ik in de tandartsstoel van Dokter Shirley. Binnen een half uur had hij mijn kies opgevuld en terwijl ik mijn rekening betaalde, vroeg M, de Franse artieste en mijn nobele chauffeur, welke kies ik precies kapot had gebeten. Zonder aarzeling antwoordde mijn tandarts: nummer 14.
M, die in de wachtkamer op mij had gewacht, was zojuist door een vriend gebeld die zij al maanden niet had gesproken. Die vriend was tandarts. En symboolspecialist. Een tand breken, betekende volgens hem iets; iedere tand heeft een andere lading. Hoewel ik dit soort verhalen nooit 100% geloof, ben ik er wel gevoelig voor. Dus terwijl tandarts Shirley in zijn gele Porche wegreed, legde tandarts Symboolspecialist mij uit, dat het breken van je 14e tand betekent, dat je bezig bent een blokkade af te breken tussen je rationaliteit en je spiritualiteit. Tja…daar ben ik al een poosje mee bezig, wie mijn romans gelezen heeft, weet dat dit al sinds 2000 een thema is.
Maar de twijfel kwam toen M iets zei over de betekenis van mijn rechter kaak. Mijn rechter? Ik had juist een kies gebroken in mijn linker kaak! Tandarts Shirley had het verkeerde nummer genoemd. Helaas was Tandarts Symboolspecialist niet meer te bereiken en daarom wacht ik nu op de uitslag omtrent mijn eenentwintigste tand.

Wordt vervolgd.