On Life

Kort verhaal: de kleine spareboom

er waren eens 3 sparebomen. je weet meschien wel dat sparebomen als kerstbomen worde gebruikt. en die drie sparebomen stonde nettjes op een rijdje. maar 1 spareboom was een heel klein spareboompje. en al die grote sparebomen werden heel mooi versiert. maar allen mensen vonden dat kleine boompje veel te klein en de kleine spareboom was heel verdrietig en de grote sparebomen lachte de kleine uit. haha hahaha (deze pagina is voorzien van een illustratie van lachende en huilende bomen).

op een dag was het weer kerstfeest en de sparebomen werde versiert maar de kleine niet. toen dagte de sterren zullen wij eens in die kleine verdrietige spareboom gaan hangen. ja ja riepen alle sterren en daar gingen ze allemaal naar benede. kijk maar. (deze pagina is voorzien van een illustratie van twee zurig kijkende bomen met kerstversiering en een stralende boom met echte sterren erin.)

en de kleine boom was weer vrolijk want de grote bomen waren lang niet zo mooi als de kleine. en de kinderen die binnen zaten die stonden om de kleine spareboom heen. en toen het kerstfeest afwas toen bedankte de kleine spareboom alle sterren en zo ging het elk jaar. een prettige vakantie en nieuwe jaar. dag dag dag.

(Dit verhaal werd in 1984 voor het eerst gepubliceerd in een oplage van 1 handgeschreven exemplaar. Spelfouten zijn in deze digitale editie niet verbeterd om de authenticiteit van het document te behouden. Vooral in het surrealistische element, van de kinderen die binnen zitten en tegelijk buiten om de boom heen staan, is de stijl van de auteur te herkennen.)

2 Comments