Romans

A WHALE IN PARIS —Jeugdroman

A Whale in Paris

In mei 2018 publiceerde Atheneum (Simon & Schuster) A WHALE IN PARIS, een geïllustreerde jeugdroman in het Engels voor lezers vanaf 8/10 jaar. Co-auteur: Daniel Presley.

In mei 2019 verschijnt de paperback editie.

A Whale in Paris gaat over een heldhaftig meisje dat tijdens de Tweede Wereldoorlog in Parijs woont en ontdekt dat er een walvis in de Seine zwemt. Samen gaan ze op reis om hun families terug te vinden. Onderweg helpen ze de geallieerden om Europa te bevrijden.

“This fanciful, impossible animal fable often feels just as urgent as the real events. . . Readers may find this. . . story utterly convincing and even sometimes heartbreaking.” (Kirkus Reviews)

“Chantal’s optimism against overwhelming odds makes her a hero to creatures above and below the water. Overflowing with charm and hope, this novel is perfect for readers who love a touch of the fantastic and the impossible.” (Booklist Online)

“Franklin, his unlikely appearance in Paris, and his anthropomorphic personality invoke an unexpected but delightful air of magic. Chantal is a compelling and compassionate character. This debut novel set in Nazi-occupied Paris will engage and charm young readers.” (School Library Journal)

“In this magical-realist adventure set during the Nazi occupation of Paris, a girl whose mother is lost at sea and a whale become beacons of hope. We find humanity in odd places, and feel we too know the mysteries of whales.” (Scholastic)

“… delves into the workings of human nature, and teaches young readers valuable life lessons, such as not judging people prematurely and the importance of keeping promises…. an excellent introduction to WWII for elementary readers, being both an exciting and touching story.” (The Historical Novel Society)

“I find this children’s book genuinely uplifting. What it does, without moralizing or overemphasizing the suffering, is demonstrate the depth and power of the human spirit to survive, overcome, and resist. What better inspiration for children of all ages.” (LitKidz)

“Two thumbs up for A Whale in Paris! […] Combining the esprit de corps of the Save Willy movies with the wartime family drama of The Nightingale, Kristin Hannah’s huge bestseller, I say this book is a winner as a read alone or read aloud book.” (Piper Pan And Her Merry Band)


Het boek is overal in Nederland te bestellen met het ISBN nummer:  978153441915
Online is het o.a. te vinden bij: Libris // Donner // Boekwinkeltjes // BOL // Amazon.de //


NEDERLANDSE ROMANS


EEUWIGE KERMIS

Eeuwige Kermis

Een zoektocht naar liefde en authenticiteit in een gehaaste wereld.

Er zijn twee manieren om in de hel te leven: erin ondergaan, zodat je eraan gewend raakt, of mensen herkennen die niet bij die hel horen en je samen verzetten.

Julia Hollander reist de wereld rond om leugens te ontmaskeren. Met een camera op haar schouder toont ze de realiteit. Wanneer haar doodzieke vader besluit uit het leven te stappen, keert ze halsoverkop terug naar haar geboortedorp Paradijssel.

Tot haar afschuw dreigt ‘het laagste dorp van Nederland’ een banale kruising te worden tussen een openluchtmuseum en een pretpark.

Julia probeert te redden wat haar lief is en leert met vallen en opstaan haar introverte vader kennen. Maar als ze beseft dat ze het dorp alleen kan helpen door leugens te vertellen, staat ze voor een dilemma: opgeven of doorvechten?

Uitgeverij De Geus // ISBN 9789044516906

Voorpublicatie // Leesclubdossier // Achtergrond // Interview // Pers // Boekpresentatie


SALTO MORTALE

Salto_Mortale_omslag

Over de angst voor vrijheid en het verlangen naar onafhankelijkheid.

De tak waarop ze zit, buigt gevaarlijk ver door, maar Colette is niet bang om te vallen. Ze is al gevallen, ze viel toen ze haar middelvinger opstak tegen haar pretenties en toegaf aan haar verlangen zonder doel. Opeens was het van levensbelang die kastanje in te gaan, want opeens was het van levensbelang iets te doen wat ze alleen deed omdat ze er zin in had.

Vijf vreemden. Vijf karakters. Vijf sprongen in het duister.

Op een snikhete dag in augustus komen vijf vrouwen aan bij een verlaten Middeleeuws kasteel, zogenaamd voor een cursus renoveren: een theater actrice, een tiener, een dominante zakenvrouw, een undercover journalist en een grijze maagd. Wanneer de docent niet komt opdagen en de organisatie onbereikbaar is, voelen ze zich machteloos. Toch blijven ze overnachten, want het kasteel heeft hen betoverd, met zijn idyllische sfeer van vergetelheid, zijn muren vol spiegels en de kamers die geheimen fluisteren.

Al snel verschijnen er instructies op wanden, vloeren en plafonds: ‘Verf mij’, ‘Open mij’, ‘Vernietig mij.’ De cursisten voeren de opdrachten nauwgezet uit, maar raken verdwaald in een psychologisch labyrint: het kasteel lijkt in te spelen op het verleden dat ieder van hen met zich meedraagt. En dat wakkert hun recalcitrantie aan.

Hoe langer ze blijven, hoe meer ook de geschiedenis van het kasteel zich opdringt en hen via vreemde nachtmerries infiltreert. Een voor een voelen de cursisten zich gedwongen zich los te rukken om hun vrijheid opnieuw op te eisen. Het is tijd voor een salto mortale.

Uitgeverij De Geus // ISBN 9789044513905

Pers // Lezersreacties // Boekpresentatie


DE VERDWIJNING VAN EVA ZOMERS

omslagEvaZomers

Over liefde, inspiratie en de kracht van de verbeelding

’s Nachts bezoekt Lucien me. Hij fluistert en ik houd mijn adem in. Wat zegt hij? Sienna, verbrande sienna. Dat weet ik toch, Lucien, dat is geen geheim. Wat ik al weet kan mij niet helpen. Denk ik.

De jonge vrouw Marga werkt in Parijs aan de biografie van de Vlaamse schrijfster Eva Zomers, die in 1968 op geheimzinnige wijze verdween. De eenzame oude kunstenaar Lucien schildert steeds opnieuw hetzelfde Italiaanse echtpaar.
Marga en Lucien zijn eerst buren van elkaar, maar worden vrienden nadat zij hun oorspronkelijke antipathie hebben overwonnen. Ondanks de grote verschillen in leeftijd en achtergrond hebben ze veel met elkaar gemeen en uiteindelijk raken ze zelfs van elkaar in de ban.
In deze beeldrijke roman worden verschillende verhaallijnen op verrassende wijze met elkaar verbonden en de mysteries, die de personages voortstuwen, worden geleidelijk ontrafeld.

Uitgeverij Balans – ISBN 9050188001

Pers // Lezersreacties // Gastenboek // Boekomslag

De boekpresentatie van deze roman vond plaats op 12 oktober 2006 in boekhandel Athenaeum. Na een korte speech van Maarten Asscher, werd het eerste exemplaar in ontvangst genomen door Wende Snijders

 

 


DE ONFEILBARE

DeOnfeilbare

Over vriendschap en identiteit, waarheid en leugens.

Iemand die de druk van een autoriteit op zijn schouders kent, probeert er zijn leven lang aan te ontsnappen, maar iemand die verstoken is van autoriteit, zoekt wanhopig naar gezag. Ik had geen God, geen Wet, geen Vader met een stok. Ik was helemaal vrij en probeerde me juist daaraan te ontworstelen.

Twee vrouwen ontmoeten elkaar in een café in Parijs en zijn vanaf dat moment onafscheidelijk: Cleo de onfeilbare, Amber de ambitieuze. De wederzijdse fascinatie is zo groot dat ze besluiten samen naar New York te verhuizen. Daar gaat alles hen voor de wind. Gesteund door Cleo start Amber een glansrijke carrière in de fotografie, maar terwijl haar dromen gerealiseerd worden, worden ze ook ondermijnd. Langzaam ontmaskert Amber haar vriendin en hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze beseft wie zij zelf geworden is.

De onfeilbare is het fascinerende verhaal van twee jonge vrouwen die zichzelf verliezen en vinden in een diepgaande vriendschap. Het is een verrassende roman die de vraag stelt: wat is identiteit in een wereld waarin waarheid en leugen, feit en fictie niet langer te onderscheiden zijn?

Uitgeverij Balans (Uitverkocht)

Pers // Boekpresentatie // Van Manuscript tot Boek // Lezersreacties // Omslag

Portretfoto: Vincent Mentzel