Romans: De onfeilbare

 

 

 

 

 

De onfeilbare

 

 

Februari 2005
Uitgeverij Balans

 

over vriendschap en identiteit,
waarheid en leugens.

 

Twee vrouwen ontmoeten elkaar in een café in Parijs en zijn vanaf dat moment onafscheidelijk: Cleo de onfeilbare, Amber de ambitieuze. De wederzijdse fascinatie is zo groot dat ze besluiten samen naar New York te verhuizen. Daar gaat alles hen voor de wind. Gesteund door Cleo start Amber een glansrijke carrière in de fotografie, maar terwijl haar dromen gerealiseerd worden, worden ze ook ondermijnd. Langzaam ontmaskert Amber haar vriendin en hoe meer ze ontdekt, hoe meer ze beseft wie zij zelf geworden is.

 

De onfeilbare is het fascinerende verhaal van twee jonge vrouwen die zichzelf verliezen en vinden in een diepgaande vriendschap. Het is een verrassende roman die de vraag stelt: wat is identiteit in een wereld waarin waarheid en leugen, feit en fictie niet langer te onderscheiden zijn?

<< Terug naar Romans

FragmentEN

Een voorpublicatie (het hoofdstuk: Naamsverwarring) is in oktober 2004 verschenen bij De Gekooide Roos (zoek op 'Polders' in de categorie 'fictie' van de inhoudsopgave).

Een tweede fragment is te lezen op www.boekboek.nl

 

GESCHIEDENIS van een debuut

Nieuwsgierig naar de geschiedenis van De onfeilbare? Lees hier hoe het manuscript een boek werd.

Bestellen

Deze roman is uitverkocht. Er zijn soms nog tweedehands exemplaren te vinden bij:

DE PRESENTATIE

De presentatie van deze roman vond plaats op 3 februari 2005 in boekhandel Athenaeum. Na een toespraak van Henk Pröpper werd het eerste exemplaar aan de auteur uitgereikt. Lees hier een verkorte versie van de toespraak.

 

recencies

Lees hier wat de pers schreef over De onfeilbare.

En lees hier wat 'gewone' lezers van deze roman vonden.

 


HET OMSLAG

Het schilderij op het boekomslag is van Maurice Denis, een Franse post-impressionist van de Nabis groep, en heet Les deux Soeurs (De twee Zussen). Het is een werk uit 1891 van olieverf op doek en het wordt tentoongesteld in het Van Gogh Museum in Amsterdam.

Klik hier om het omslag in hoge resolutie te downloaden.PORTRET

Voor de portretfoto van Vincent Mentzel, kunt u het beste contact opnemen met de fotograaf.

<< Terug naar Romans